Θετικά νέα από τις μελέτες για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Θετικά τα νέα από τις μελέτες όσον αφορά το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρώπη και όχι μόνο. Όσον αφορά

Θετικά τα νέα από τις μελέτες όσον αφορά το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρώπη και όχι μόνο. Όσον αφορά την Ελλάδα το 2017 παρουσιάστηκε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων που αγγίζει το 20% σε σχέση με το 2016. Συγκεκριμένα ο τζίρος στη χώρα έφτασε τα 5 δις Ευρώ από 4δις Ευρώ αντίστοιχα για το 2016. Αλματώδη αύξηση σημείωσε και το ποσοστό των Ελλήνων που πραγματοποιούν αγορές μέσω του Διαδικτύου την τελευταία πενταετία, γεγονός που ωθεί ολοένα και περισσότερες παραδοσιακές  επιχειρήσεις να προχωρούν στην ίδρυση ηλεκτρονικών καταστημάτων αγγίζοντας πλέον τα 7000 E-shop σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό των Ελλήνων, επί του συνόλου των χρηστών Internet, που ψωνίζει από το Διαδίκτυο ανήλθε το 2017 σε 45% έναντι 36% το 2012. Το ποσοστό και επί του συνόλου του πληθυσμού κάθε άλλο παρά μικρό δεν είναι μιας και το 70% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Internet. Το υψηλότερο ποσοστό πραγματοποίησης ηλεκτρονικών αγορών συναντάται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το 86% των χρηστών Internet πραγματοποίησε αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα εντός του 2017. Ακολουθεί η Σουηδία με 84%, η Δανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία με 82%. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και η Eurostat, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποσπά μεγαλύτερα μερίδια στον ευρωπαϊκό Βορρά σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό Νότο.

Οι αγορές που κάνουν οι καταναλωτές από ηλεκτρονικά καταστήματα είναι κατά βάση μέσης αξίας και λίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν να δώσουν πάνω από 1.000 ευρώ. Ειδικότερα προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό, 40%, κάνει αγορές από 100 έως 500 ευρώ. Το 21% κάνει αγορές από 50 έως 100 ευρώ, ενώ, από την άλλη, αγορές άνω των 1.000 ευρώ πραγματοποίησε το 9%.

Στον γενικό πληθυσμό και πάντα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 35% πραγματοποίησε αγορές από το Διαδίκτυο 1-2 φορές τους προηγούμενους 12 μήνες, ενώ 35% είναι επίσης το ποσοστό όσων έκαναν αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα από 3 έως 5 φορές μέσα στον χρόνο. Έξι έως δέκα φορές έκανε αγορές το 16%, ενώ πάνω από δέκα φορές το 14%. Σε ότι αφορά το προφίλ των καταναλωτών, είναι κυρίως 25 – 44 ετών, υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου και μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα, ότι στην Ελλάδα όχι μόνο «τα πάμε καλά» αλλά ότι έχουμε τεράστια περιθώρια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον συγκεκριμένο τομέα μέχρι να πιάσουμε το μέσο Ευρωπαϊκό Όρο.

Στη Global Minds αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού σας Καταστήματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη δημιουργία του κατάλληλου περιεχομένου πληροφορίας μιας Εταιρείας σας, καθώς και στη δομή και την εμφάνισή του, έτσι ώστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να είναι εύκολα προσβάσιμο, σύγχρονο και ελκυστικό για τον χρήστη.